Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 14:17

Μεγάλη γιορτή για τα 40χρονα του Συλλόγου

Μεγάλη γιορτή για τους Προσηλιώτες τη περασμένη Κυριακή 19 Φλεβάρη. Με μια προσέλευση πέρα από κάθε προηγούμενο πάνω από 200 Προσηλιώτες, κοντοχωριανοί και φίλοι αντάμωσαν στο κέντρο Καρβούνης σε μια ιδιαίτερη ημέρα. Δεκάδες τα πρόσωπα που είχαν καιρό να ανταμώσουν μεταξύ τους ενώ δεν έλειψαν και οι ευχάριστες εκπλήξεις συγχωριανών που ήρθαν από πολύ μακριά για την εκδήλωση. Βέλγιο, Βουλγαρία, Πάτρα και δεκάδες χωριανοί που κατέβηκαν από το χωριό αυθημερόν από τα μνημόσυνα. Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σεντελέ, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Τάκη Τσιλογιάννη και Σκαμνέλο Χρήστο καθώς και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γκορτζή Σταύρο. Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία του και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου κ. Μήτσης Δημήτριος. Το Σύλλογο Ηπειρωτών Πάτρας εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. αλλά και μέλος του Συλλόγου μας κ. Χάιδας Αλέξανδρος ο οποίος παρέδωσε στο Σύλλογο ένα σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο, συνέντευξη του παππού του ο οποίος έζησε την απελευθέρωση του χωριού από τους Τούρκους το 1913.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η βράβευση των πρώην Προέδρων του Συλλόγου από ιδρύσεώς του. Συγκινητικό το κλίμα στη βράβευση, όπως και να το κάνεις 40 χρόνια είναι πολλά, πολλές οι αναμνήσεις των μεγαλύτερων και αρκετοί οι συγχωριανοί που στο διάβα τόσων ετών δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Τη πλακέτα του αείμνηστου Χριστόφορου Κυριαζή, του αντιπροσώπου της Αδελφότητας στα Γιάννενα πριν της ίδρυση του Συλλόγου και ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου παρέλαβε ο γιος του Κώστας Κυριαζής εμφανώς συγκινημένος που ευχαρίστησε το Σύλλογο. Ο Κώστας Γ. Δημόκας κατά τη παραλαβή της πλακέτας του αναφέρθηκε σε όλα τα ιδρυτικά μέλη που δεν βρίσκονται εν ζωή σήμερα αλλά και τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς βοήθησαν στην ίδρυση του Συλλόγου. Κατά τη βράβευση προσέφερε μια ιστορική φωτογραφία από πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στο χοροστάσι στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Ακολούθησε η μοναδική γυναίκα Πρόεδρος του Συλλόγου κα Ουρανία Τσίτου-Σκαρβέλη με μια συγκινητική αναφορά στις ρίζες της, ο Χριστόφορος Γ. Μασούρας που ευχαρίστησε όλους όσους πρόσφεραν μέχρι σήμερα, ο Χάρης Παπαχρήστος που επεσήμανε πως με την ενέργεια αυτή βραβεύονται όλα τα μέλη των παλιών Δ.Σ., ο Χριστόφορος Δημόκας με διαδοχικές θητείες ως Πρόεδρος που αναφέρθηκε στην σημαντική παρουσία και συνεισφορά της Σοφίας Ευθυμίου, ο Κώστας Χάιδας με αναφορά στην ανάγκη να κρατηθεί το χωριό από όλους τους φορείς του, ο Ηλίας Γουβιάς που ευχαρίστησε το Δ.Σ. για αυτή την πρωτοβουλία και ο Τάκης Γούλας που στάθηκε στην ανάγκη το χωριό να είναι ενωμένο. Δε μπόρεσαν να παρευρεθούν οι Σόγιας Σπύρος και Αθανασίου Δημήτριος. Μετά από παράλειψη και σφάλμα δεν δόθηκε τιμητική πλακέτα στους Χριστόφορο Δ. Μασούρα και Κωνσταντίνο Χ. Μασούρα με το Δ.Σ. του Συλλόγου να δεσμεύεται πως θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της παράλειψης, εξάλλου δεν υπήρξε ουδεμία υπαιτιότητα επί τούτου.

Το Δ.Σ. δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ουρανία Μασούρα για την προσφορά του βιβλίου της για το χωριό στο Σύλλογο. Ένας ιδρυτικός καταστατικός σκοπός του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε μετά από 40 χρόνια με αρκετούς συγχωριανούς να προμηθεύονται το βιβλίο στο χορό. (έχουν μείνει λίγα αντίτυπα ακόμη).

Η ορχήστρα του Χρήστου Ντούλια πήρε από νωρίς φωτιά με το Κώστα Γεροδήμο να γλεντάει όπως αυτός μόνο ξέρει συγχωριανούς και φίλους. Ο Σύλλογος μοίρασε δώρα σε όλους τους μικρούς φίλους που για ακόμη μια χρονιά έδωσαν το δικό τους χρώμα στην εκδήλωση με αρκετά παιδάκια να έρχονται ντυμένα αποκριάτικα. Ο Σύλλογος όπως πάντα ενίσχυσε τη καρναβαλική διάθεση με προσφορά σερπατινών σε όλα τα τραπέζια. Σημαντική και η παρουσία κοντοχωριανών μας από Συρράκο και Παλαιοχώρι. Όλοι οι χωριανοί συμμετείχαν στη λαχειοφόρο με σημαντική συνεισφορά προς το Σύλλογο που δε χρειάστηκε τελικά να επιδοτήσει την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή της κάρτας για φέτος. Ιδιαίτερη η παρουσία και του τελευταίου τσέλιγκα του χωριού μας, του Παντελή Δημόκα, που για ακόμα μια φορά παρέστη στην εκδήλωσή μας όπως και του Παπά Λάμπρου που έκλεισε το χορό με ένα βαρύ τσάμικο.

Μια απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση που γέμισε αισιοδοξία τους παρευρισκόμενους και το Δ.Σ. του Συλλόγου. Ήδη το Δ.Σ. σχεδιάζει το επόμενο γλέντι για τη Πρωτομαγιά στο χωριό! Ετοιμαστείτε από τώρα για μια ιδανική εξόρμηση στο χωριό το τριήμερο της πρωτομαγιάς. Αφορμή να ξανανταμώσουμε στο όμορφο χωριό μας μικροί και μεγάλοι!

Και του χρόνου!!!