Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 01:01

40 χρόνια Σύλλογος Προσηλιωτών. Επιστολή Μασούρα Ουρανίας

Η αγαπητή φίλη, χωριανή και συνεργάτης του Συλλόγου μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή. Την ευχαριστούμε ακόμα μια φορά από τα βάθη της καρδιάς μας για την όλη βοήθεια προς το Σύλλογο.

 

"Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Προσηλιωτών Ιωαννίνων "Η Αγία Παρασκευή" αφήνω τη σκέψη μου να πετάξει 40 χρόνια πίσω να πάει στους 37 Προσηλιώτες, που είχαν την ιδέα της σύστασης του Συλλόγου και στην προσηλιώτικη κοινωνία, στην οποία έχουν τις ρίζες τους όχι μόνο ο Σύλλογος αλλά και οι περισσότεροι και σπουδαιότεροι θεσμοί του χωριού μας.

Οι 37 αυτοί Προσηλιώτες (που αναφέρονται τιμητικά στο τέλος της επιστολής), μας δίδαξαν πως οι άνθρωποι μπορούν να θέσουν ωραίους στόχους και πως η ιδιωτική πρωτοβουλία εξυψώνεται όταν δεν ταυτίζεται με την κερδοσκοπία και συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των ατόμων, όταν συμβαδίζει με την κοινωνική προσφορά.

Σε αντίθεση με την σημερινή εποχή, την εποχή της σύγχυσης, που συχνά η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει την τάση να συνδέεται αποκλειστικά με την επιδίωξη του κέρδους.

Η επέτειος των 40 χρόνων του Συλλόγου μας δίνει τη δυνατότητα να θυμηθούμε και να τιμήσουμε όχι μόνο τους πρωτοπόρους του αλλά και όλους τους χωριανούς και φίλους, που πλαισίωσαν όλα αυτά τα χρόνια το σύλλογο, με την τεράστια προσφορά και δράση τους, με τους αγώνες και τις θυσίες τους και με τη βοήθεια που προσέφεραν όπου και όπως μπορούσε ο καθένας, φτάνοντας το σύλλογο στο σημερινό ζηλευτό επίπεδο.

Τέλος για το καινούργιο χρόνο εύχομαι ολόψυχα υγεία, τα καλύτερα για όλους και είμαι βέβαιη ότι τα νιάτα μας με ψηλά το κεφάλι, θα κρατήσουν επάξια στους ώμους τους το βάρος της μακρόχρονης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και για το Σύλλογό μας εύχομαι να γιορτάσει και επόμενα 40 χρόνια με τους άξιους διαδόχους του."

Μασούρα Ουρανία

 

11/1/2017

 

Έκθεση εικόνων

View the embedded image gallery online at:
https://www.prosilio.org/nea/item/60#sigProId54698b670a