Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 11:02

Good Morning Vietnam…εντός έδρας!

Πάντα η βραδιά προβολών στο Προσήλιο είναι ξεχωριστή για το Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά. Για 9 συναπτά χρόνια η πλατεία του χωριού μετατρέπεται σε θερινό σινεμά και όπως είναι φυσικό είναι μια ξεχωριστή βραδιά για τον Σύλλογο Προσηλιωτών. Οι πολύχρωμες κουρελούδες στρώθηκαν στα πεζούλια, οι θέσεις συμπληρώθηκαν και από καρέκλες ενώ αρκετοί προτίμησαν να παρακολουθήσουν από τον εξώστη του καφενείου (λίγο φασαριόζικα είναι η αλήθεια). Το σκηνικό συμπληρώθηκε με τα δεκάδες φαναράκια στην είσοδο της πλατείας αλλά και με τις «παπαδίτσες» που ήταν έτοιμες από νωρίς για το κοινό.

Το “Goooooood Morning Viiiiiietnam” ακούστηκε απ’ άκρη σ’ άκρη στο χωριό με την στεντόρια φωνή του ραδιοφωνικού παραγωγού Robin Williams. Μια ταινία που κέρδισε το κοινό στο Προσήλιο τόσο με την σπουδαία ερμηνεία του πρωταγωνιστή όσο και από την αρμονική μουσική και σκηνοθεσία της ταινίας. Το κοινό γέλασε αλλά και συγκινήθηκε με μια αντιπολεμική ταινία σταθμό, που καθιέρωσε τον Robin Williams ως σπουδαίο πρωταγωνιστή του Hollywood.

Αν και η μέρα είχε υψηλές θερμοκρασίες, το βράδυ δρόσισε, και το κοινό απόλαυσε για 2 ώρες την ταινία, ενώ φυσικά, ακολούθησαν και τα καθιερωμένα τσίπουρα.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί ιδιαίτερα όσους ήρθαν επισκέπτες στο χωριό μας ειδικά για τις προβολές αλλά θέλει να εκφράσει και την δυσαρέσκειά του για όσους συγχωριανούς προτίμησαν να μην δουν την ταινία και δεν…..χαμήλωσαν ντεσιμπέλ μη σεβόμενοι και την εκδήλωση που με πολύ κόπο κάνει ο Σύλλογος μια φορά το χρόνο στο χωριό αλλά μη σεβόμενοι και το κοινό της εκδήλωσης.

Το καραβάνι του Συλλόγου Προσηλιωτών θα συνεχίσει με έναν ακόμα σταθμό για φέτος. Το 9ο Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά θα ρίξει αυλαία το Σάββατο 24/8 στην Πλατανούσα με την εμβληματική αντιπολεμική ταινία του Όλιβερ Στόουν «Platoon”. Μια ταινία για τον πόλεμο του Βιετνάμ που άφησε ισχυρό το στίγμα της στον κινηματογράφο.

Έκθεση εικόνων

View the embedded image gallery online at:
https://www.prosilio.org/nea/item/122#sigProId3f67f91a0f