Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 13:12

Μια όμορφη βραδιά στους Καλαρρύτες

Η αλήθεια είναι ότι κάθε βραδιά προβολής εδώ και 9 χρόνια είναι ιδιαίτερη. Πόσο μάλλον όταν η οθόνη του Φεστιβάλ μας στήνεται σχεδόν στα 1.200μ υψόμετρο στην πλατεία ενός από τους πιο όμορφους και παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής και όχι μόνο.

Η παραδοσιακή πλατεία των Καλαρρυτών, σε μια ξεχωριστή βραδιά για το χωριό, μετατράπηκε σε θερινό σινεμά. Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του χωριού, για πάνω από 2 ώρες παρακολούθησαν μια δυνατή ταινία που διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Η ταινία του Κλίντ Ίσγουντ «Γράμματα από το Ίβο Τζίμα” συγκίνησε και προβλημάτισε. Σε κάθε πόλεμο το αίμα των ανθρώπων έχει το ίδιο χρώμα, από όποια αντιμαχόμενη πλευρά και αν προέρχονται.

Το κοινό απόλαυσε μια όμορφη κινηματογραφική βραδιά, παρέα με φαγητό, μπύρες και τσίπουρα. Αυτή είναι εξάλλου και η ιδιαιτερότητα του δικού μας «ορεινού» θερινού σινεμά. Άψογη φιλοξενία από τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Καλαρρυτών « Η Πίνδος» που παρουσιάζει σημαντικό πολιτιστικό έργο για δεκαετίες για το χωριό και την περιοχή.

Φυσικά ο καύσωνας αποτελεί άγνωστη λέξη για τα χωριά μας για αυτό ζακέτες και μπλούζες θα χρειαστούν και το επόμενο Σάββατο, 10/8, στο Προσήλιο.

Μια ταινία σταθμός στην καριέρα του μοναδικού Ρόμπιν Ουίλιαμς, το Good Morning Vietnam, θα απολαύσουμε στην μεγάλη παραδοσιακή πλατεία του χωριού μας κάτω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και το ιστορικό πουρνάρι της πλατείας. Αφορμή για να ξανανταμώσουμε όλοι και όλες μας και για τα καθιερωμένα τσίπουρα που ακολουθούν πάντα τέτοιες βραδιές.

Έκθεση εικόνων

View the embedded image gallery online at:
https://www.prosilio.org/nea/item/121#sigProIde0c2a84d8d
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εορτασμός Παναγιάς Good Morning Vietnam…εντός έδρας! »