Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 11:50

Ακουρμαστείτε τους Γεροδημαίους

Ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή για τον Σύλλογό μας να συνεργαστεί με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς των χωριών μας στην παρουσίαση του βιβλίου του Συρρακιώτη συγγραφέα Μανόλη Μαγκλάρα «Ακουρμαστείτε τους Γεροδημαίους».

Η μουσική οικογένεια των Γεροδημαίων συνδέεται για δεκαετίες με το χωριό μας. Η μουσική της κομπανία γλέντησε τους Προσηλιώτες σε όλες τις χαρές τους, στα πανηγύρια της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Βλασίου, σε γάμους και βαφτίσεις. Η ακμή του τριήμερου πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής συνδέεται με τους Γεροδημαίους, όταν ο χορός έφτανε ακόμα και τριπλός και όταν τις μέρες αυτές το χωριό παρά το μικρό του μέγεθος συγκέντρωνε πληθώρα κόσμου από τα γύρω χωριά σε ένα από τα πιο φιλόξενα πανηγύρια των Τζουμέρκων.

Οι Γεροδημαίοι συνδέθηκαν ισχυρά με το χωριό μας, μιας και η αδερφή των μουσικών Νίκου, Γιάννη και Γιώργου Γεροδήμου, Αθηνά Γεροδήμου, «ήρθε νύφη» στο χωριό μας και παντρεύτηκε τον Γιώργο Παπαχρήστο όπως και η αδερφή της Αικατερίνη Γεροδήμου η οποία παντρεύτηκε τον Βλάση Σκλουπιώτη.

Την Δευτέρα 8 Μαΐου στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών «Β. Πυρσινέλλας» θα είμαστε όλοι εκεί.