Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 13:38

Συνάντηση πολιτιστικών φορέων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Από την συνάντηση Δημοτικής Αρχής και Συλλόγων της περιοχής Από την συνάντηση Δημοτικής Αρχής και Συλλόγων της περιοχής

 

 

Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής πραγματοποιήθηκε στις 14/5/2018 το απόγευμα συνάντηση των πολιτιστικών φορέων του Δήμου μας. Στη συνάντηση αυτή παρέστη και αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας όπου εξέθεσε τιις προτάσεις της, τους προβληματισμούς της αλλά και το έργο και τις προθέσεις του Συλλόγου Προσηλιωτών Ιωαννίνων.

 

Το μικρό μας χωριό μπορεί να περηφανεύεται που καταφέρνει χρόνια τώρα να ξεπερνά τα στενά όρια της περιοχής μας. Ο Σύλλογός μας πρωτοπόρος εδώ και χρόνια σηκώνει ένα σημαντικό πολιτιστικό βάρος κυρίως με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά. Μιας μοναδικής για τη περιοχή μας εκδήλωσης που όπως έγινε αντιληπτό και από την συζήτηση έχει πλήρη αναγνωρισιμότητα και αποδοχή από όλους τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής. Στα επισυναπτόμενα αρχεία θα βρείτε τα στοιχεία που απέστειλε ο Σύλλογός μας στη Δημοτική Αρχή με αφορμή την εκδήλωση. Θα σας παρακαλούσαμε να τα δείτε ώστε να αναπτυχθεί και ένας γόνιμος διάλογος για νέες ιδέες και συντονισμό πραγμάτων.

 

Η συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων και των Αδελφοτήτων της περιοχής θεωρούμε πως είναι μονόδρομος. Ευχαριστούμε όλους όσους τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε και κυρίως τις δομές και τους ανθρώπους του Δήμου μας, αιρετούς και μη, που αντιλήφθηκαν έγκαιρα την προσπάθεια του Συλλόγου μας και τη στήριξαν στα δύσκολα.

 

Θέλουμε ακόμα μια φορά να ευχαριστήσουμε κυρίως τα μέλη και τους συγχωριανούς που στηρίζουν με την παρουσία τους και από το υστέρημά τους ανελλιπώς τις δράσεις του Συλλόγου μας τόσα χρόνια. Ο Σύλλογος οφείλει να εμπλουτίζει το έργο του και να επιστρέφει πολλαπλώς στα μέλη του αυτή τους την αγάπη και την υποστήριξη.

 

Μπορεί ο Σύλλογός μας να είναι πολιτιστικός, παρόλα αυτά αφουγκράζεται τις αγωνίες των συγχωριανών και προσπαθεί να δίνει διεξόδους και σε ζητήματα που δεν άπτονται πάντα της καταστατικής του λειτουργίας. Οφείλουμε να δρούμε και ως συλλογικότητα έξω από τα στενά πολιτιστικά όρια. Θα το κάνουμε πάντα με γνώμονα το μέτρο, και χωρίς να προσπαθούμε να παρακάμπτουμε υφιστάμενες δομές.

 

Η ισχύς εν τη ενώσει. Σύλλογος, Αδελφότητα και Τοπική Κοινότητα αλλά και συνεργασία και πέρα από όρια του χωριού μας στις νέες εποχές που το απαιτούν περισσότερο.