Ο ετήσιος χορός αποτελεί, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του Συλλόγου, το κορυφαίο ετήσιο γεγονός για το Σύλλογο. Συνήθως κοντά στη περίοδο των Αποκριών διοργανώνεται η ετήσια χοροεσπερίδα στην οποία συμμετέχουν οι περισσότεροι συγχωριανοί αλλά και πολλοί κοντοχωριανοί και φίλοι.

 

Για πάνω από 25 χρόνια διοργανωνόταν ξεχωριστά και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Τα τελευταία χρόνια όμως τα οικονομικά του Συλλόγου δεν αντέχουν δύο μεγάλες εκδηλώσεις και έτσι η πίτα τα τελευταία χρόνια κόβεται στην ετήσια χοροεσπερίδα όπου μοιράζονται και δώρα σε μικρά παιδιά και μαθητές όπως συνηθίζονταν παλιά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Η διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η αφορμή για το αντάμωμα όλων των συγχωριανών. Πάντα το κέφι περισσεύει σε αυτές τις εκδηλώσεις μιας και οι Προσηλιώτες έχουμε να το παινευόμαστε για τα γλέντια που κάνουμε, που όποιος είχε τη τύχη να βρεθεί σε τέτοια γλέντια ένιωσε τουλάχιστον οικεία και φιλόξενα.

Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος δεν αποσκοπεί στην αποκόμιση κέρδους από το χορό και για αυτό κατάφερε να δώσει νέα ώθηση στην εκδήλωση και να αυξήσει αισθητά τη προσέλευση του κόσμου από χρονιά σε χρονιά. Σε κάθε εκδήλωση υπάρχει η κλασική πλέον λαχειοφόρος αγορά που μοιράζει δώρα στους παρευρισκόμενους και από τα έσοδα της καταφέρνουμε να διατηρούμε το χορό δωρεάν.

Οι τελευταίοι χοροί είχαν μεγάλη συμμετοχή και ο χορός κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Από το 2015 ο χορός καθιερώθηκε να γίνεται μεσημέρι, τη Κυριακή των Μικρών Αποκρεών. Σας περιμένουμε όλους και φέτος!